Otvoren centar za obuku za brzo reagovanje u saobraćajnim nezgodama

Bez autora
Sep 20 2010

Centar za specijalističku obuku za tehničke intervencije u saobraćaju u Rumi danas je otvorio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Ivica Dačić, a cilj ovog centra je osposobljavanje vatrogasnih spasilačkih jedinica za reagovanje po evropskim standardima. Uz najsavremeniju opremu i usvajanje evropskih procedura obuke i postupanja građani Srbije, turisti i svi koji se nađu na našim putevima moći će da računaju na brzu i adekvatnu pomoć u slučaju nesreće. Centar je opremljen zahvaljujući donacijama 18 preduzeća. Cilj osnivanja ovog regionalnog centra za obuku jedinica za hitne intervencije u saobraćajnim nezgodama je usavršavanje operativnih znanja vatrogasno-spasilačkih jedinica u spasavanju povređenih u tehničkim intervencijama u saobraćaju. Unapređenje specijalističke obuke vatrogasaca-spasilaca jedna je od ključnih mera u okviru reorganizacije Sektora za vanredne situacije i u naporima koje MUP-a preduzima u cilju uspostavljanja integrisanog sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Otvoren centar za obuku za brzo reagovanje u saobraćajnim nezgodamaCentar za specijalističku obuku za tehničke intervencije u saobraćaju u Rumi danas je otvorio ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Ivica Dačić, a cilj ovog centra je osposobljavanje vatrogasnih spasilačkih jedinica za reagovanje po evropskim standardima.

Uz najsavremeniju opremu i usvajanje evropskih procedura obuke i postupanja građani Srbije, turisti i svi koji se nađu na našim putevima moći će da računaju na brzu i adekvatnu pomoć u slučaju nesreće.

Centar je opremljen zahvaljujući donacijama 18 preduzeća.

Cilj osnivanja ovog regionalnog centra za obuku jedinica za hitne intervencije u saobraćajnim nezgodama je usavršavanje operativnih znanja vatrogasno-spasilačkih jedinica u spasavanju povređenih u tehničkim intervencijama u saobraćaju.

Unapređenje specijalističke obuke vatrogasaca-spasilaca jedna je od ključnih mera u okviru reorganizacije Sektora za vanredne situacije i u naporima koje MUP-a preduzima u cilju uspostavljanja integrisanog sistema zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama.

Nova organizacija tog sektora zahteva i novi način obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, čiji je zadatak da profesionalno i uspešno odgovore na sve novopostavljene zahteve u cilju zaštite života i zdravlja građana.

Očekuje se da Centar u svom radu i funkcionisanju bude referentan za obuku jedinica za brzi odgovor u tehničkim intervencijama u saobraćaju, sa tendencijom razvoja nastavnih i tehničkih kapaciteta i za organizaciju specijalističkih kurseva za region jugoistočne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik